Furkan 74 ayet fazileti kaç defa okunmalı sorusunun yanıtı pek çok kişinin merak ettiği bir konudur. Hayırlı bir kısmet ve eş için bu surenin 74. ayetini her namazdan sonra 3 defa okumak gerekir. Ayrıca her gün 21 ya da 41 defa da okunabilir.10 Mar 2023
Vellezîne yekûlûne rabbenâ heb lenâ min ezvâcinâ ve zurriyyâtinâ kurrate a’yunin vec’alnâ lil muttakîne imâmâ(imâmen). (Ve o kullar): Rabbimiz! Bize gözümüzü aydınlatacak eşler ve zürriyetler bağışla ve bizi takvâ sahiplerine önder kıl! derler.13 Ara 2023
Furkan Suresi’nin faydalarının başında ahret hayatını hatırlamak vardır. Sure, insanı iyiye, güzele, tevazu göstermeye, sabra ve saygıya davet eder. Tüm bunları okumak, anlamak ve hayata geçirmek insanı ahiret hayatında hafifletir. Cennetin kapıları kendisine sonuna dek açılır.5 Ara 2023
Buna karşılık 24. âyette de Allah’a ve âhiret gününe inanıp iyiliklerini Allah rızâsını ve âhiret kurtuluşunu umarak yapanların nâil olacakları güzel ortam çok kısa fakat çok kuşatıcı bir ifadeyle, “kalınacak yerlerin en iyisi, dinlenme yerlerinin en güzeli” şeklinde özetlenmektedir.
Hayırlı bir kısmet ve eş için bu surenin 74. ayetini her namazdan sonra 3 defa okumak gerekir. Ayrıca her gün 21 ya da 41 defa da okunabilir. Hayırlı bir evlat sahibi olmak için ise önce 2 rekat namaz kılmak, namaz bitince 7 ya da 100 defa salavat getirmek ve hayırlı bir evlat sahibi olmak için niyet etmek gerekir.10 Mar 2023
Zayıf râvinin güvenilir râviye muhalefeti yüzünden zayıf olan hadis anlamında terim.
Münker Ne Demek? Marufun yani iyiliğin zıddı olan “münker” kelimesi sözlükte “bilinmeyen, tanınmayan, kabul edilmeyen, çirkin, kötü, yadırganan şey” demektir. Dini bir kavram olarak da Allah’ın razı olmadığı, İslamın çirkin, kötü, suç, günah ve haram olarak bildirdiği davranışları ifade eder.12 Ara 2022
âlimler tarafından tartışılmıştır. Burada görüleceği üzere, Ebû Dâvûd, Şafiî’den önce mürsel hadisi tenkit eden hiç kimsenin olmadığını söylemekte, Tirmizî ise ehl-i hadisin geneline göre mürsel hadisin zayıf olduğunu belirtmektedir.
Mürsel hadis (veya Münkati hadis), Haber-i Vahid olup rivayet zincirinde atlama barındıran, yani râvilerinden bir veya birkaç tanesi atlanmış, belirtilmemiş hadislere verilen isimdir.
Peygamber arasındaki sahâbînin ismini atlayarak naklettiği hadis” mânasına gelir. Usul âlimleri ve fıkıhçıların kullanımına göre “münkatı’, mu’dal, müdelles ve muallak gibi senedinin herhangi bir yerinden bir veya birden çok râvisi düşen hadis” demektir.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…