Esmâ-i hüsnâ eserlerinin hemen hepsinde Abdullah b. Abbas’a nisbet edilen, “Rahmân ve rahîm şefkat ve merhamet (rikkat) ifade eden Allah’ın iki ismi olup her biri ötekinden daha rakiktir” sözü de bunu anlatır.
Alim kelimesi Arapça ‘lm kökünden gelmektedir. İlimle aynı kökten gelen bu kelime Arapça’da “bilen, ilim sahibi, bilgin” anlamlarında kullanılır. ALİM KİME DENİR? Alim ilim bilen kişiye denir.17 Tem 2021
Rahim, Döl yatağı, acıma, esirgeme gibi anlamlara gelen Arapça kökenli sözcük. Aynı zamanda erkeklere verilen bir isimdir.
El-Alîm Esmaül Hüsnası’nın anlamı gizli ve açık geçmiş gelecek her şeyi en ince detaylarına kadar bilen anlamı taşımaktadır.17 Nis 2020
Bağışlayıcı, sevdiklerine ve müminlere merhamet eden,onlara nimet veren, onları koruyan, onlara acıyan demektir.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…