El-Habir, Arapça kökenli ve “her şeyi bilen” anlamına gelen bir isimdir. İslam kültüründe yaygın olarak kullanılmakta olan bu isim, Allah’ın sıfatlarının biridir. İnsanın sınırlı bilgi ve anlayışına karşılık olarak, her şeyi bilen ve kullarını gözetleyen mutlak güç ve bilgeliğin sembolü olarak kabul edilir. El-Habir, insanların bilgi ve anlayışının sınırlı olduğunu ve hayatları boyunca öğrenme ve anlama sürecinde olduklarını hatırlatır.
Bu ismi taşıyan kişiler, genellikle bilgiye ve öğrenmeye büyük önem verirler. Sabırlı ve meraklı yapılarıyla bilinirler. El-Habir adıyla anılan kişiler, çevrelerindeki insanlara yardım etmekte ve onlara rehberlik etmekte üst düzey bir bilgelikle hareket ederler. İş hayatlarında da başarılı olurlar ve farklı perspektiflerle olaylara yaklaşarak inovatif çözümler üretebilirler.
El-Habir adının toplum üzerindeki etkisi de büyüktür. İnsanların bu ismi duyduklarında, bilginin gücünü hatırlarlar ve eğitim üzerinde daha fazla vurgu yaparlar. Toplumun gelişimi için önemli bir rol oynayan El-Habir adı, insanların sürekli olarak bilgi ve bilgelik arayışında olmalarını teşvik eder.
Özetlemek gerekirse, El-Habir ismi, her şeyi bilenin sembolüdür. İnsanların bilgi ve anlayışının sınırlı olduğunu hatırlatan bu isim, öğrenme ve anlama sürecinde olduğumuzu anlatır. El-Habir adını taşıyan kişiler, bilgiye değer verirler, bilgelikleriyle çevrelerine rehberlik ederler ve başarılı olurlar. Toplum üzerinde ise bilgi ve bilgelik vurgusu yaparak insanların sürekli olarak öğrenme yolunda ilerlemelerini teşvik eder.
Her gün 812 kere El Habir ismini zikreden kişiye dileklerini gerçekleştirmesi için melekler yardımcı olur. Sabah uyandıktan sonra 100 kere El Habir ismini zikretmek manevi kapıların açılmasına ve gizlenenlerin tüm gerçekliğiyle ortaya çıkmasına vesile olur.14 Ara 2023
– Bu esmayı zikreden kişilere melekler isteklerini verebilmek için izin isterler. – Bu ismi zikreden kişiler, zalimlerin zulmünden korunur. – El-Habir sıfatını zikreden kişiler işledikleri günahlardan uzaklaştırılır.25 Ağu 2023
Anlamı: Bu duayı mal ve mülk sahibi olmak isteyenler, manevi yönden iktidara erişmek isteyenler, servetinin çoğalmasını isteyenler her gün en az 4 defa okumalıdır. Bunu günde 41 defa okurlarsa, daha etkili olur. Bunu sürekli olarak yapanlar, kısa sürede mallarında olan artışı göreceklerdir.30 Eki 2019
– Her sabah okunursa, bazı manevi sırların öğrenilmesine vesile olur. – El-Habir ismine hizmet eden melekler, bunu okuyan kişinin isteklerini yerine getirmek için sürekli çaba harcarlar ve izin isterler. – Bu ismi zikreden kimse, zalimlerin zulmünden ve düşmanların fenalığından korunur.17 Nis 2020
İlahi kitap, kutsal mesajların insanlara ulaşabilmesi için, Allah’ın elçileri(Peygamber) aracılığıyla gönderdiği kitaplara denmektedir. İlahi kitapların dört peygambere geldiği ve dört kitap olduğu bilinmektedir. İlahi Kitap Nedir?20 Oca 2022
Kitap ya da betik, bir kenarından birleştirilerek dışına kapak takılmış, yani ciltlenmiş kâğıt, parşömen, vb. malzemeden üretilmiş üzeri baskılı sayfaların bir araya gelmesiyle oluşan okumalıktır. Bir “yapıta” ya da yapıtın bir bölümüne de kitap dendiği olur.
Kitap sözcüğü Arapça bir sözcüktür. Aslı ketebe’den (yazmak) gelen kitab’dır (yazılı olan, yazılan).
Kur’an’da kitap, genel anlamda Allah’ın peygamberlerine indirdiği vahyi ifade ettiği gibi üç ilâhî kitaptan her biri için de kullanılır. a) Kur’ân-ı Kerîm.
Şer’î hükümlerin ilk ve temel kaynağı olarak Kur’ân-ı Kerîm’i ifade eden fıkıh usulü terimi. İslâm dininin kutsal kitabı. Allah’ın dilediği emir, hüküm ve bilgileri peygamberine bildirmesi anlamında terim.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…