Efendi, saygı belirtmek amaçlı özel isimlerden sonra kullanılır. Ancak herkes için efendi denilmez. Efendi kelimesi esasen eğitim ve öğretim görmüş, kendini geliştirmiş, bilgin kişilere denir.27 Tem 2022
“efendi” kelimesi de bunun güzel örneklerinden biridir. Bu kelime Yunanca kökenlidir. Anadolu Selçukluları döneminde Bizans Yunancasından Türkiye Türkçesine geçmiştir.
Osmanlılar’da çeşitli mevkilerdeki kişilere verilen bir unvan. Bir kimsenin temsil ettiği makam veya göreviyle ilgili olarak anıldığı ad ya da sıfat, hükümdarlık alâmeti. Asil, zarif, okumuş, bilgili kimseler için kullanılan bir unvan.
“Şükür Kurbanı” vekâleti vermek için Tıklayınız. Türk Kızılay’a verdiğiniz akika kurbanı vekâletlerinizin kesimleri ve elde edilen etlerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılma işlemleri, ihtiyaçlar doğrultusunda yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirilmektedir.
Akika Kurbanı Kesilmezse Ne Olur? Akika kurbanı kesmemenin kişiyi bağlayan bir yükümlülüğü yoktur. Çocuk sahibi olan kişiler akika kesmeyi istiyor ve mali durumları yerindeyse kesebilirler. Ancak bu kurbanı kesmemeleri onların günahkar olmalarına neden olmaz.
Bedelini infak etmek suretiyle, kurban ibadeti yerine getirilmiş olmaz. Zira hayvanın kesilmesi bu ibadetin rüknüdür.
Çocuk verdiği için Allah’a şükretmek maksadıyla kesebileceğiniz akika kurbanını bağışlayabilir, ihtiyaç sahiplerini sevindirebilirsiniz.
Vekâleten adak kurbanından farklı olarak Kızılay’a Akika ve Şükür Kurban vekâleti de verebilirsiniz. Türk Kızılay olarak, destekleriniz için tüm ihtiyaç sahipleri adına teşekkür ederiz. Ayrıca diğer insani yardım çalışmalarına bağışta bulunarak da Kızılay’a destek olabilirsiniz.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…