Delail’i Hayrat (Delaili Hayrat, Delailü’l Hayrat, Delail-i Şerif), Hz. Peygamber (s.a.v)’e salavat-ı şerifelerin veya selam ve barış gönderimlerinin derlemesidir. Kitabın uzun ismi ve Manası “Seçilmiş Hz. Peygamber (s.a.v)’a Salat Konusunda Nurların Kaynağına Ulaştıran Salat ve Selamlar”dır.
Delâilü’l-Hayrât; içinde Hz. Muhammed’e, onun âline, ashabına ve ezvacına dua ve salavat, Esmâ-i Hüsnâ, Esmâ-i Nebî ve bir takım hadîs-i şerîfler bulunduran bir vird ve ezkâr kitabıdır. Şâzeliyye tarikatının Cezûliyye kolunun kurucusu olan Şeyh Muhammed b.
Delâʾil her gün, gün aşırı, dört günde veya haftada bir defa olmak üzere beş tertip üzere okunur. Okumaya pazartesi günü başlanır; hangi gün nerelerin okunacağı sayfa kenarına not edilmiştir.
Faslı Sufi Şeyh Muhammed bin Süleyman el-Cezûlî tarafından derlenmiştir. Farklı nüshalarda Mekke ve Medine’nin resimleri (eski nüshalarda çizimleri), tarihçe, Allah’ın 99 ismi, Peygamber Muhammed’in isimleri, Ravza-i Mutahhara’nın tarifi ve başlangıç dualarından sonra salavat-ı şerifeleri içerir.
Delail’i Hayrat (Delaili Hayrat, Delailü’l Hayrat, Delail-i Şerif), Hz. Peygamber (s.a.v)’e salavat-ı şerifelerin veya selam ve barış gönderimlerinin derlemesidir. Kitabın uzun ismi ve Manası “Seçilmiş Hz. Peygamber (s.a.v)’a Salat Konusunda Nurların Kaynağına Ulaştıran Salat ve Selamlar”dır.
Diş perisi batı kültüründe erken çocukluk döneminde fantastik bir figürdür. Folklora göre eğer bir çocuk bebek dişini kaybederse onu yastığının altına koyar, çocuk uyuduğunda diş perisi gelir ve dişi bir hediye veya para ile değiştirir.
Popüler kültürde çoğunlukla genç ve güzel kadınlar olarak tasvir edilseler de, eskiden bitkin yaşlı kadınlar veya yaramaz yaşlı erkekler olarak tasvir edilirlerdi. Farsça kökenli bir kelimedir. Farsça anlamı büyü yapan, büyüleyen kadındır ve kelimenin kökeni Farsça kanat anlamındaki “par” dır.
Tüm bunların yanında birçok sözlükte periler, cinlerin dişileri olarak tanımlanır. Perili köşk, perili kimse gibi ifadeler görünmez ve çeşitli güçlere sahip varlıklar hakkında kullanılır.13 Haz 2021
Diş perisi sağlıklı bir diş olduğunu gördüğünde, çocuğun dişini koyduğu yere altın bir madeni para bırakır. Altın madeni para, çocuğun dişini sağlıklı tutmak için dişini fırçaladığı özen ve onu çıkarma cesaretinin yanı sıra çocuk için bir lütuftur.
Peri, birçok farklı kültürün efsane, folklor ve mitolojisinde bulunan bir ruh veya doğaüstü yaratıktır. Genellikle insan görünümünde, çoğunlukla çok küçük olduğu ve uçmak, büyü yapmak, geleceği görmek veya etkilemek gibi doğaüstü güçlere sahip olduğu düşünülmüş ve böyle tasvir edilmiştir.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…