“AVL” yazan seçeneği “Açık” yapın. “SPDIF Modu”nu “Otomatik veya PCM” yapın. Tiz, bas, balans seçeneklerini ses zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.14 Eyl 2020
Ayarlar seçeneği sağ altta ise; “Ayarlar” üzerindeyken kumandanızın “OK” tuşuna basın. Hızlı ayarlar seçeneği sağ altta ise; ekranın üst kısmında çark simgesine yön tuşları ile gelip “OK” tuşuna basın. Çıkan ekranda “Ses” yazısının üzerine gelene kadar sağ yön tuşuna basın. “Ses ayarları listesi” açılacaktır.
İletim yokken otomatik ses kısma. NTSC oynatma. AVL (Otomatik Ses Sınırlama).
Nişancı (Osmanlıca: نشانچی), Osmanlı Devleti’nin devlet yönetiminde Divan-ı Hümayun’a katılan görevlilerden biridir. Nişancı, Kalemiye sınıfının başıdır. Nişancı, pâdişâh adına yazılacak fermanlara, beratlara, nâmelere, hüküadârın iazâsı demek olan tuğrayı çekmekle görevlidir.
Fatih Sultan Mehmed’e ait tuğra. Padişahın adı ve babasının adının ardından; Sultan II. Murad tuğrasında “muzaffer”, Fatih Sultan Mehmed’de “muzaffer daima” ve Yavuz Sultan Selim’den itibaren de “el-muzaffer daima” ifadeleri eklenir.30 Nis 2021
Büyük hükümdar Fatih Sultan Mehmet Han’ın tuğrasının, tamamen metal malzemeden üretilmiş üç boyutlu bir replikasıdır. Tuğra; ustalıkla işlenmiş, zarif bir hat sanatıyla süslenmiş olup, üzerinde “Mehmed bin Murad Han muzaffer daima” ifadesi bulunmaktadır.
Tuğranın etrafındaki güneş motifi, padişahın güneşe benzetilmesinden ileri gelir. Sorguçlu serpuş: Osman gaziyi ve tahtı temsil eder. Sorguçlu serpuş: Osman gaziyi ve tahtı temsil eder. Süngülü tüfek: Nizam-ı Ceditle birlikte Osmanlı ordusunun asıl silahı olmuştur.1 Nis 2016
Tuğra, Osmanlı sultanlarının imzası anlamına gelir. Her tuğra; ona ait olan padişahın ismini, varlığını, hükümdarlığını ifade eder. Tuğra sembolü her padişaha göre farklı olmak üzere birçok şekilde günümüze ulaşmıştır.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…